Travelog November (part 2)

Cont part 1..
16 Nov 2016
Pagi lepas pakar round dapat tau dah bole discaj...call papa terus time melawat datang amik..cuma surat je la lewat...boleh pulak xdapat makan tengahari..sabo je la bile tanya...die kate ngam2 da bagi semua..xde lebih pon..adui kelaparan dah nasib baik ade milo ngan roti bedal tu je la sementare nak tgu suat discaj..gedebuk gedebak setel bayo discaj..sampai umah dekat isyak jugak..alangkah seronok abg kakak tgk bb smp umah..

17 Nov 2016
Disebabkan mama nak cucuk heparin..xberani sey nak cucuk sendiri..sanggup p klinik yg xjauh..sekangkang kera je pon...redholah...bawak bb sekali untuk cek kuning..satu hal lak...sangkut lagi..sbb bacaan 232..tinggi rr untuk bb yg xsampai 2 hari..da kene admitt..bb je la...mama xdapat teman..katil xde kosong..malam pegi lagi wad..susukan bb...bg susu yang da perah..

18 Nov 2016
Lepas cucuk kat klinik...mama ngan papa terus g ke spital...susukan bb..bila tye staf xtau result kuning...balik lagi ke rumah..mmg mgu ni banyak ulang-alik klinik dan spital..ptg dalam pukul 5 dapat call dari spital..amik adik..apelagi berebut la kite g amik...setel urusan..dapatlah adik bermalam kat umah....akhirnya...

19 Nov 2016
G cek kuning kat klinik naik balik...Allah..hanya Allah je tau..dugaan time lepas beranak..dalam pantang mmg kene kuatlah semangat..ptg ni repeat cek kuning kat klinik hiliran pulak..berdoa semoga kuning turun..
Mama pulak...lepas dua hari amik heparin baru perasan bahagian paha kiri kanan keluo bintik2 merah...refer doktor...doktor kate kalau alahan ubat dr hari  pertama amik da tunjuk tanda2..setakat ni continue lagi sambil dipantau..jadinya memang kene berulanglah untuk cucuk...hohoooo...3 ari lg....3 ari je lagi.....harap semua lancarlah.....semoga semua urursan dipermudahkan...amiin


1 comment:

Nurul Fitri Mohamad said...

Za tume dia tutup mata ada iras Afif la anak sy

"Ikhlas dan sejati akan bertemu di dalam senyuman anak kecil,senyum yang sebenarnya senyum,senyum yang tidak disertai apa-apa" ( Hamka ).