~!jom kongsi ilmu~...

sejak akhir2 ni mama suke beno google care2 nak wat cheese..ala berangan jek..wat lom lg...tp jupe byk gak la resipi...ade yg gn yogurt,susu,krim..cam2...tp suke lepak kat blog akk ni..leh refer kat sini...sekurang2 kalu xwat pon nawaitu da ade..mane la tau kot2 leh dikomersialkan...ye x...xpe kite simpan dulu resipinye...free2 time leh wat..lgpon pasaran cheese skg ni mahal jugak...:)

nanti bile mama da wat,jadik..mama tepek kat blog ni...wat rujukan

4 comments:

irma said...

a'ah ada bc dlm magazine ada wanita melayu usahawan buat cheese....dia komersial kan semua jenis cheese dia keluarkan....boleh tu jd idola...hehe

Liz@ n H@ris said...

hehee..tul tu..yg tu daa pemes..cm cni xde lg yg jadi pengedar die..:)

mayangsayang said...

akak dah wat dah... insyallah sedap gak le wat kek dan tat nyer bagai.... lagi pun yg penting nyer halal.. jenama cheese yg di commercialkan tu kalau x silap TJA cheese, akak mmg selalu beli jenama cheese ni selalu akak beli kat kedai halal hub AZ-ZAIN.. pengalaman akak mmg susah cari cheese yg halal (ke akak x tau mana halal mana idak , asal ada yg E code tu atau renet aje dalam ingeridient dia trus akak reject..) hahah...

Liz@ n H@ris said...

kak mayang..mmg nak cuba gak ni..hehee..xtau kang org tanye ye..:)

"Ikhlas dan sejati akan bertemu di dalam senyuman anak kecil,senyum yang sebenarnya senyum,senyum yang tidak disertai apa-apa" ( Hamka ).