"Ikhlas dan sejati akan bertemu di dalam senyuman anak kecil,senyum yang sebenarnya senyum,senyum yang tidak disertai apa-apa" ( Hamka ).

TIPS - korang nak tau tak?

Assalamualaikum dan selamat pagi.
Dah bekpes?kami baru sudah, mee bandung dah pagi-pagi hari. Ni pon sebab abang merengek nak mkn mee bandung lepas nampak peket rempah mee mak ngah (pomot sket..ade diskaun x?hehe).
Bukan nak cerita pasal mee bandung tapi nak cerita pasal telur.
Nampak tak bila kite pecahkan telur mesti ada baki kat kulit tu kan. Kalau korang, korang buat ape? Buang atau guna baki tu?

Mama nak share satu cerita ni. Haaa camni dulu masa duduk kat umah sewa mama dengan housemate empat orang ni suke berekperimen. Ala bukan buat ape pon,eksperimen nak buang blackhead whitehead tu je. Memandangkan masih belajo kite guna mende murah je dahler tapi berkesan.perlu ade kerajinanlah..kalau malas tak jadi..kalau korang tak cayer korang buatlah selalu. Kitorang dulu buat time weekends sebab mase tu nak merayap pon malas, memerap je kan umah boring lak. Jadinya nak buat aktiviti ni sensorang memang xbest buat ramai-ramai baru meriah ko tengok aku, aku tengok ko..Hahahaa.

Mende-mende perlu ada:

Telur putih- yang kuning buat lauk
Tisu
Gunting
Piring
Cermin- ni penting kalau xde pakaile periuk ke asal nampak                         muke kih3

Cara :
potong tisu ala korang nak koyak-koyak je pon bole. Celup dalam putih telur yang korang letak dalam piring. Lepas tu tepek la kat bahagian hidung. Tunggu sampai kering. Da agak2 keras kering tu korang kopek. Nanti dapatlah hasil yang idung korang licin selepas black&whitehead tu tertanggal ikut tisu tadi.
Kalu rase tak puas ati korang buat lagi. Syiok oo.

Masa mama taip ni mama tengah buat aktiviti ni lah. Tunggu kering je. Try lah..xrugi cuba.

Eh ade lagi..kulit telo tu jangan buang, nak rajin sangai dan tumbuk. Tabur keliling pokok korang tanam jadi baja.
Sekian tips kali ni..free2 nanti mama kongsi tips lain pulak

Pomot sket korang nak beli
#ivmist
#cellfipro
Bole whatsapp mama ye 0137711702

Cuti la..cuti.. hooraaaa hooreeyy

Assalamualaikum selamat petang.
Hari ni khamis 16 mac 2016 penghujung minggu persekolahan penggal pertama. Maka dengan ini esok cuti. Hooraaa hooreeyy, sorak gumbira untuk anak-anak je la. Mama macam biasa rutin alam semesta no 9 to 5 tapi 24hour standby. Nak me time pon kene nyorok-nyoroklah..haha.
Semalam balik sekolah papa kate ade sambutan besday untuk anak- anak tadika dari bulan jan smp mac. Maknanya zahirah terlibat sebab besday die bulan jan. Apeda nak buat..malam kene keluo cari bahan.buat je la ape yang terlintas.nawaitu nak gak buat gudis tuk anak2 tadika, waktu cukup terbatas. Tak dapatle buat. Jadinya lepàs orang lain tdo,Malam-malam godek kek yang deko pon kelaut china selatan.
Zahirah bangun pagi dengan semangatnya sebab ustazah pesan pagi nak gi main kat padang. Lepas sarap tunjuk kat die beg isi kotak kek..senyum simpul tunjuk lesung pipit. Indah betul dunia kanak-kanak...;) . Semoga jadi anak solehah yang boleh menggembirakan ati kami kelak. Amiin..

Sesi potong kek

Ustazah siap suapkan lagi


Pic ramai-ramai

Balik umah semangat cerita xtvt kat tadika. Tunjuk apa yang dia dapat. Terima kasih ustazah meraikan besday zahirah dan kawan-kawan tadi. Kredit jugak sebab da bagi pic utk mama letak dalam blog.
SELAMAT BERCUTI SEMUA

Rezeki tidak pernah salah alamat

Assalamualaikum dan selamat petang.
Korang pernah tak dengar ungkapan " rezeki tak pernah salah alamat"?. Bohonglah tak pernah, sebab dikalangan online seller pasti rajin update status macam ni. Hehe. Memang betul rezeki tu ketentuan Allah, selagi mane kite berusaha kite pasti akan dapat menikmati kemanisannya. Cuma cepat atau lambat. Rezeki jugak bukan je dalam bentuk kewangan, tapi dikelilingi insan2 tersayang jugak rezeki. Melaksanakan tugas harian jugak rezeki. Kesihatan yang baik juga rezeki. Rezeki dalam pelbagai bentuk. Bukan setakat usaha je kenelah berdoa dan bertawakal. Yang penting kene yakin pada Allah. Kite merancang, Allah yang tentukan semuanya.

Iv kids. 
Ivmist
Pakej jimat
Kombo
Cellfi-pro

Una pon suka pakai. Satu rumah boleh guna

Jualan online dan offline


Berminat nak tempah >>>Whatsapp 0137711702
Video ni diambil masa haris umur 2 tahun....saja jer ambik....nak tunjuk baju melayu baru beli dari terengganu...papa yang belikan masa kursus dekat terengganu.
Video ni papa aku yang ambik....kononnya aku nak tunjuk kuat kat papa...boleh tarik tong beras...